Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
cebula 1
łopatka bez kości 60 dag
kiełbasa śląska 60 dag
smalec
ziele angielskie
pieprz
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat
sól i pieprz do smaku
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z grzybami

Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki. w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę. W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę. Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła. Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut. na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.04.2012 23:04
taki najlepszy
zbysio 16.02.2011 22:31
super
gosia47-47 21.12.2010 19:47
apetycznie
Matik 04.08.2010 11:23
mniam uwielbiam bigosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak