bigos z grzybami

bigos z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2
  • cebula

    1
  • łopatka bez kości

    60 dag
  • kiełbasa śląska

    60 dag
  • smalec

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • majeranek Prymat

  • kminek Prymat

  • sól i pieprz do smaku

  • grzyby suszone

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki. w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę. W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę. Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła. Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut. na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

24.04.2012 23:04
taki najlepszy

zbysio

16.02.2011 22:31
super

gosia47-47

21.12.2010 19:47
apetycznie

Matik

04.08.2010 11:23
mniam uwielbiam bigosy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat