Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu dzikiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1 woreczek
paluszki krabowe 1 opakowanie
kiełki brokuła 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy
Pieprz biały mielony Prymat
awokado 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu dzikiego

Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu studzimy . Paluszki krabowe kroimy w paseczki lub kostkę dodajemy do ryżu . Składniki mieszamy z kiełkami brokuła. Awokado kroimy na pół wyciągamy pestkę . Wyciagamy je z skórki i kroimy w kostkę -dodajemy do sałątki. Do oleju dodajemy sól,pieprz i wyciśnięty czosnek .Mieszamy sos i polewamy nim sałatkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.10.2012 19:37
smaczne
agaK. 24.10.2012 13:34
wyglądem też mi pasuje na halloween;) ale fajne.
EWI 24.10.2012 09:42
rewelacja
wyattearp 24.10.2012 09:25
PYSZNE!!!
Iwka 24.10.2012 08:02
bardzo lubię orzechowy posmak dzikiego ryżu
iwa643 24.10.2012 07:26
Zdrowa i lekka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak