Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRAŻONE JABŁKA DO SŁOIKÓW

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 kg
woda 1/2 szkl
jabłko winne 3-4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: PRAŻONE JABŁKA DO SŁOIKÓW

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać ,wydrążyć i pokroić w ósemki.Przełożyć do dużego garnka i zalać odrobiną wody.
Krok 1 - PRAŻONE JABŁKA DO SŁOIKÓW foto
2
Jabłka zagotować,zasypać cukrem i prażyć przez kilka minut na wolnym ogniu do uzyskania odpowiadającej nam miękkości jabłek.Często mieszamy jabłka drewnianą łyżką ,aby się jabłka nie przypaliły.
Krok 2 - PRAŻONE JABŁKA DO SŁOIKÓW foto
3
Gorące przekładamy do wyparzonych słoików.Wkładamy do garnka z wodą i pasteryzujemy ok 20 minut.
Krok 3 - PRAŻONE JABŁKA DO SŁOIKÓW foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 03.08.2013 13:20
dobre do ciast
gusia1000 26.02.2013 00:41
Warto tak robić.
Krystyna32 28.10.2012 08:31
extra
alaaa 26.10.2012 21:34
w zimie do wypieków super sprawa
Wacław 26.10.2012 10:40
robię podobnie,pyszne do ciast
Seba 26.10.2012 09:09
fajne do ciasta
sylwia / sytofala 24.10.2012 14:01
ja też zawsze mam zapas na zimę , na poprawę nastroju :)
ilka_86 24.10.2012 12:35
takie jabłka są świetne do szarlotki:)
anemon 24.10.2012 12:15
Robię podobnie jak Ty i bardzo lubię mieć takie jabłka w zapasie.
Patrycja25 24.10.2012 11:52
smaczne
Amellia 24.10.2012 09:55
super
cukiereczek 24.10.2012 08:38
super
wyattearp 24.10.2012 08:19
pyszne
Habibi 24.10.2012 08:16
robię podobne jabłuszka - pasteryzuję w piekarniku :)
Iwka 24.10.2012 08:03
super
Simeo 24.10.2012 07:41
lubię takie jabłka w połączeniu z bułką maślaną
kulinarny smak 24.10.2012 07:35
Pyszne są w zimę do szarlotki. Mnie przeraża ta pasteryzacja.
Ola1984 24.10.2012 07:34
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak