Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
ryż 100 g
marchewka 3
jajko 2
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy ok. 10 minut. Gdy nam ostygnie dodajemy go wraz z jajkami do mięsa mielonego. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy posiekany szczypiorek. Wszystko razem mieszamy.
Krok 1 - Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki foto
2
Przyprawiamy pieprzem i solą.
Krok 2 - Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki foto
3
Formujemy małe kotleciki, wielkości śliwki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Pycha!
Krok 3 - Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.02.2013 20:16
pomysłowe pulpeciki. Dodanie ryżu i marchewki wspaniale wzbogaca smak
Simeo 23.10.2012 20:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak