Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze z cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa 1 łyżka
rydze 50 (świeże)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze z cebulką

Grzyby oczyścić i dokładnie umyć.Odciąć trzonki , kapelusze osuszyć na papierowym ręczniku
Cebulę obrać,pokroić w piórka.NA dużej patelni rozgrzać masło z oliwą, ułożyć kapelusze blaszkami do góry.(trzonki ja mrożę )
Dodać cebulę i przewrócić na druga stronę.Doprawić solą jeszcze chwilkę podsmażać 3-5 minut.Podawać z chlebem . Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.12.2013 16:12
pyszne grzybki
fotoviderek 19.11.2013 07:30
Moje ulubione grzyby :)
EmciaPichci 18.09.2013 19:31
oj zjadłabym :)
Dorota59 30.08.2013 12:12
mniam, smakowite
Pietruszka 28.07.2013 09:51
jeszcze nie jadłam rydzów, wyglądają pysznie
m1monika 30.06.2013 20:14
uwielbiam :-)
goofy9 11.06.2013 22:26
mam kilka rydzy zamrożonych, być może właśnie tak je przyrządzę
Bernadeta1 10.05.2013 19:50
takie domowe, pyszne
Seba 04.05.2013 08:50
bardzo smaczne
adelajda 02.05.2013 12:06
ja niestety kupuję rydze bo w naszych lasach niema
Ewelina38 02.05.2013 11:57
smakują wyśmienicie, uwielbiamy je i w ostatnim sezonie znaleźliśmy takie piękne miejsce, że za każdym razem był piękny zbiór.... na samo wspomnienie ślinka cieknie :P)
miki47 19.04.2013 09:49
interesujący przepis, mniam
Anna169Hosz 03.02.2013 09:31
Moje ulubione grzyby i w dodatku klasycznie zrobione- pycha!
ALAGOR 12.12.2012 23:48
mam na rydza smaczek ;)
olkaaa 13.11.2012 09:47
chętnie spróbuję
mala2021 08.11.2012 18:53
uwielbiam...
misia53 04.11.2012 20:20
jakże ja to lubię....
dagmara020 30.10.2012 16:07
ekstra
Rafał10 28.10.2012 09:06
mniam ! uwielbiam smak rydzy :)
Wacław 27.10.2012 19:32
pycha,poprosze o porcyjkę !
ben-ka 25.10.2012 21:10
W przeciwieństwie do pacpawa i caralajny ja mam tą możliwość i jem rydze:)
jozefinach 24.10.2012 17:22
Zjadłabym z wielką ochotą.
caralajna 24.10.2012 05:22
muszę przyznać że rydzy nigdy nie miałam okazji próbować, wyglądają apetycznie
pacpaw 23.10.2012 21:19
dla mnie coś z najwyższej półki. Smażony rydz - mogę tylko westchnąć Świeżego rydza od ponad 10 lat nie widziałem :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak