Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
jajko 5 szt.
cukier 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Jaja rozdzielamy osobno na żółtka i białka. Żółtka łączymy z cukrem i roztopioną margaryną.Ucieramy dodając ubitą na sztywno pianę z białek oraz mąkę. Ciasto dzielimy na pół, do drugiej połowy dodajemy kakao i mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy, najpierw jasną część potem ciemną. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.02.2015 08:17
fajna babka
ALAGOR 12.11.2012 23:42
super
ElizaT 26.10.2012 06:57
extra
Lemon 23.10.2012 19:36
pycha
Lemon 23.10.2012 19:35
pycha
cooleczka 23.10.2012 18:39
ładnie się prezentuje
gosia1988 23.10.2012 18:09
fajna babka
Habibi 23.10.2012 18:02
Piękna babeczka, jednak NIE jest to babka piaskowa... aby taką była, wymaga dodatku skrobi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak