Babka piaskowa

Babka piaskowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • jajka

    5 szt.
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jaja rozdzielamy osobno na żółtka i białka. Żółtka łączymy z cukrem i roztopioną margaryną.Ucieramy dodając ubitą na sztywno pianę z białek oraz mąkę. Ciasto dzielimy na pół, do drugiej połowy dodajemy kakao i mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy, najpierw jasną część potem ciemną. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

16.02.2015 08:17
fajna babka

ALAGOR

12.11.2012 23:42
super

ElizaT

26.10.2012 06:57
extra

Lemon

23.10.2012 19:36
pycha

Lemon

23.10.2012 19:35
pycha

cooleczka

23.10.2012 18:39
ładnie się prezentuje

gosia1988

23.10.2012 18:09
fajna babka

Habibi

23.10.2012 18:02
Piękna babeczka, jednak NIE jest to babka piaskowa... aby taką była, wymaga dodatku skrobi...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat