Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

amoniaczki babci Krysi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
żółtko jajek 4 sztuka
jajko 1 sztuka
cukier 2 szklanka
kwaśna śmietana 1 szklanka
amoniak 5 dag
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1
margaryna do smarowania formy
białko 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: amoniaczki babci Krysi

Żółtka i całe jajko dobrze ubić z cukrem, następnie wszystkie składniki dokładnie zagnieść w razie potrzeby podsypać mąką,rozwałkować na około 5mm i wycinać ciasteczka foremkami,przed pieczeniem smaruję ciastka roztrzepanym białkiem i posypuję cukrem.Piec w 180 na złoty kolor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 23.10.2012 09:11
kojarzą mi się z dzieciństwem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak