Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine na jesienną nutę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
sos pomidorowy-butelka 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cukier
kiełki brokuła
olej rzepakowy 1 łyżka
cukinia 1 szt
pieczarki 15 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine na jesienną nutę

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy .Odstawiamy. Paprykę kroimy w paski. Cebulę w piórka. Czosnek wyciskamy . Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.
Na patelni na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną paprykę i cukinię .Mieszamy smażymy. Podlewamy 1/2 szklanki bulionu warzywnego i dodajemy malutkie pieczarki. Dusimy pod przykryciem. Następnie wlewamy sos pomidorowy z butelki,może być gęsty sok pomidorowy . Doprawiamy pieprzem paprykami ,cukrem i solą do smaku .Dusimy jeszcze chwile. Podajemy sos z wcześniej ugotowanym makaronem .Ozdabiamy kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 06.01.2013 17:55
lubię paprykę w każdym przepisie
agaK. 23.10.2012 20:49
ojej, uwielbiam takie rzeczy..
cukiereczek 23.10.2012 08:54
wspaniałe
iwa643 23.10.2012 07:20
Polecam na obiad
artur7 23.10.2012 07:08
pyszbie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak