Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pekińskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 sztuki
kapusta pekińska 1 sztuka
ziemniaki ok 10 sztuk
marchewka
posiekany szczypiorek 2 łyżeczki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pekińskiej

Udka lub podudzia po umyciu wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liść i pieprz i gotujemy. Po około 30-stu minutach dodajemy ziemniaki( pokrojone w kostkę i obrane) oraz marchewkę( albo startą albo pokrojoną). Gotujemy całość, dodajemy po 10-ciu minutach poszatkowaną kapustę pekińską oraz kostkę rosołową. Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.02.2014 08:02
ciekawa propozycja
Wafelek2601 28.12.2012 10:50
Wygląda smakowicie
IKrakowianka 29.11.2012 18:58
ciekawy przepis
Iwusia 01.11.2012 23:31
ale smakowita ta zupka :)
tomek18 25.10.2012 10:00
nie jadłem,ale chętnie zrobie
Katarzyna/kate1980 24.10.2012 23:24
bardzo fajny przepis i pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak