Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20-30 dag
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać. Nie kroić, jedynie oddzielić kapelusze od trzonków. W misce rozmącić jajko z przyprawami i obtoczyć pieczarki. Łyżkę mąki i bułki wymieszać i wsypać do miski z pieczarkami. Całość dokładnie obtoczyć - wymieszać.
Krok 1 - Panierowane pieczarki foto
2
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć pieczarki na złoto.
Krok 2 - Panierowane pieczarki foto
3
Idealny dodatek do wielu dań;)
Krok 3 - Panierowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 23.10.2012 08:04
uwielbiam
kulinarny smak 23.10.2012 07:05
ooo dla miłośników pieczarek pyszności
artur7 23.10.2012 06:58
pycha
babajaga1969 23.10.2012 01:11
smaczne
babajaga1969 23.10.2012 01:11
smaczne
babajaga1969 23.10.2012 01:11
smaczne
babajaga1969 23.10.2012 01:11
smaczne
babajaga1969 23.10.2012 01:10
smaczne
babajaga1969 23.10.2012 01:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak