Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suróweczka jesienna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
marchew 2 szt
por 1 szt.
seler 1 szt.
pietruszka 1 szt.
natka pietruszki kilka łodyżek
jabłko 1 szt.
kukurydza konserwowa 1 puszka
ocet 10 % 1 łyżeczka
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Suróweczka jesienna

Kroki postępowania

1
Składniki myjemy, obieramy i wykładamy na deskę.
Krok 1 - Suróweczka jesienna foto
2
Kapustę kroimy bardzo cieniutko lub szatkujemy
Krok 2 - Suróweczka jesienna foto
3
Marchew, jabłko, pietruszkę i selera trzemy na tarce, pora kroimy w krążki, natkę siekamy.
Krok 3 - Suróweczka jesienna foto
4
Do przygotowanych składników dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Suróweczka jesienna foto
5
Surówka idealnie nadaje się jako dodatek do obiadów
Krok 5 - Suróweczka jesienna foto
6
fvf
Krok 6 - Suróweczka jesienna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak