Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
sól 3 łyż
ocet 1/2 szkl
cukier 1 łyż
cebula 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyszczamy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Grzybki obgotowujemy na pół twardo. Następnie odcedzamy. Do grzybków dodajemy zalewę przyrządzoną z 2 szklanek wody, octu, obranej i pokrojonej w talarki cebuli i przypraw (zagotowujemy, nie gotujemy). Wszystko mieszamy.
Krok 1 - Marynowane podgrzybki foto
2
Grzyby wraz z zalewą przekładamy do czystych słoików i szczelnie je zakręcamy.
Krok 2 - Marynowane podgrzybki foto
3
Słoiki pasteryzujemy około 20 minut. Następnie ustawiamy je do góry dnem, aż do wystygnięcia.
Smacznego!
Krok 3 - Marynowane podgrzybki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 28.09.2013 17:41
a zimą jak znalazł do..... ;)
Katarzyna59 27.08.2013 07:16
bardzo lubię takie
Madziela 28.12.2012 16:27
zawsze dobre :)
olkaaa 01.11.2012 09:57
uwielbiam grzybki
Adam/ZUB3R 25.10.2012 12:58
smaczna zakąska
smakoszek 22.10.2012 21:57
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak