Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitny, zielony mus ogórkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 1 szklanka
ogórek sałatkowy 1 kg
rzodkiewka 1 pęczek
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
biały ser 25 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitny, zielony mus ogórkowy

Ogórki obrać, pokroić i zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z serem i ogórkami, posolić. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, połączyć z masą ogórkowo-serową. Do wyłożonej folią spożywczą formy nałożyć połowę musu. Pośrodku ułożyć w rzędzie rzodkiewki, zakryć je resztą musu. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak