leczo z cukini

leczo z cukini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie duże

    SZT 1
  • cebula

    szt. 2
  • pomidor

    szt 4
  • kiełbasa podwawelska

    kg 0,5
  • sól

    do smaku
  • przyprawa kucharek

  • papryka czerwona

    szt 3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, wydrążyć środek i pokroić w grubą kostkę, wrzucić do dużego garnka, podlać wodą i dusić do miękkości. Paprykę i cebulę pokroić dowolnie i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do miękkości na patelni, a następnie dodać do cukinii. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, a następnie dodać pokrojone w ósemki do cukinii. Kiełbaskę podsmażyć dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku i wszystko razem zagotować

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat