Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frittata ziemniaczana w żółtych barwach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
jajko 3 sztuki
listki tymianku 1 łyżki
sól do smaku
masło 1 łyżka
ziemniaki ugotowane w mundurkach sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: frittata ziemniaczana w żółtych barwach

ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie obieramy i kroimy na plasterki wrzucamy na patelnię z łyżką masła i podsmażamy dokładamy kukurydzę w tym samym czasie mieszamy w misce jajka z solą i tymiankiem i wlewamy to na ziemniaki smażymy ok 10 minut jajka muszą się ściąć na górze studzimy i kroimy na trójkąty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 29.09.2011 10:35
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak