Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśniaki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
cebula 2 szt
olej
sól
pieprz
białe wino 1 szkl
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Leśniaki

Kroki postępowania

1
Grzyby zalać winem i odstawić na 4-5 godz.
Krok 1 - Leśniaki foto
2
Śledzie zalać wodą i odstawić na całą noc. Grzyby odsączyć, bardzo drobno pokroić. Cebule obrać i posiekać, wraz z grzybami zeszklić na oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem, lekko przestudzić. Filety odsączyć, posmarować masą grzybową.
Krok 2 - Leśniaki foto
3
Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką.
Krok 3 - Leśniaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 01.07.2013 23:35
pięknie podane
caralajna 01.03.2013 09:37
fajne zdjęcie :)
zolzica 23.10.2012 11:30
elegancka przystawka i bardzo ładne zdjęcie :)
Ola1984 22.10.2012 18:11
Fajne ruloniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak