Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy Eli

W rondlu rozpuścić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć(nie rumienić).Dolać wodę (ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy sos) i mieszać,żeby nie porobiły się kluchy.Dodać musztardę,kucharka,maggi,pieprz do smaku i zagotować.Smacznego!

Sos można podawać do jajek,kotletów mielonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 06.06.2011 23:54
uwielbiam
wedith1 31.03.2011 17:44
Mniam, sos musztardowy!!!!!! Pychotka!
oliwkowa
oliwkowa 24.10.2010 11:21
SMaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak