Jajka w sosie musztardowym Eli

Jajka w sosie musztardowym Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 sztuk
  • margaryna

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    3 łyżki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem soli,odlać i zalać zimną wodą.Obrać ze skorupek.W rondlu rozpuścić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć(nie rumienić).Dolać wodę (ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy sos) i mieszać,żeby nie porobiły się kluchy.Dodać musztardę,kucharka,maggi,pieprz do smaku i zagotować.Na talerzu ułożyć jajka przekrojone na połówki i polać sosem.Smacznego!

Ja podałam jajka z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bursztynek

09.11.2011 23:49
uwielbiam

marchewka

16.09.2011 23:56
miałam dziś na obiad, są rewelacyjne

Magdalena80

17.01.2011 22:16
spróbuję na pewno

Bart

17.01.2011 22:14
superowe te jajeczka

Smakosz6

03.01.2011 08:29
mniam

alaaa

27.11.2010 16:24
pycha :)

matii6

26.11.2010 16:01
moja babcia robiła,to było pyszne

wedith1

22.10.2010 09:03
Mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat