Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
margaryna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym Eli

Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem soli,odlać i zalać zimną wodą.Obrać ze skorupek.W rondlu rozpuścić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć(nie rumienić).Dolać wodę (ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy sos) i mieszać,żeby nie porobiły się kluchy.Dodać musztardę,kucharka,maggi,pieprz do smaku i zagotować.Na talerzu ułożyć jajka przekrojone na połówki i polać sosem.Smacznego!

Ja podałam jajka z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 09.11.2011 23:49
uwielbiam
marchewka 16.09.2011 23:56
miałam dziś na obiad, są rewelacyjne
Magdalena80 17.01.2011 22:16
spróbuję na pewno
Bart 17.01.2011 22:14
superowe te jajeczka
Smakosz6 03.01.2011 08:29
mniam
alaaa 27.11.2010 16:24
pycha :)
matii6 26.11.2010 16:01
moja babcia robiła,to było pyszne
wedith1 22.10.2010 09:03
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak