Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt kakaowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
cukier 1 szkl
mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt kakaowy

Kroki postępowania

1
Białka jaja ubić na sztywno .Dosypać cukier i dalej ubijać Następnie dodać żółtka i ubijać jeszcze 3-5 min
Krok 1 - biszkopt kakaowy foto
2
do przygotowanej masy jajecznej dosypać przesiane obie mąki ,proszek do pieczenia i kakao,wszystko wymieszać .Wylać gotowe ciasto na przygotowaną blachę i piec w temp 165st ok 25 min
Krok 2 - biszkopt kakaowy foto
3
Gotowy biszkopt nadaje się do tortów,W-zetki itp.Świetnie smakuje z masą miętową
Krok 3 - biszkopt kakaowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 06.02.2013 16:18
ciekawa jestem tej masy miętowej o której w przepisie mowa:)
[email protected] 06.02.2013 16:17
też taki robię polecam
Monika58 10.11.2012 18:38
dobre
Wiesława1 22.10.2012 14:03
super
kriko 22.10.2012 13:54
super przepis
Luki 22.10.2012 13:51
wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak