Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 3 kg
ocet 1 szkl
sól 1 łyżka
woda 3 szkl
cukier 4 łyżki
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz prawdziwy 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Małe grzybki z ogonkami obrać,opłukać,gotować w osolonej wodzie.
W tym czasie przygotować zalewę
ZALEWA:
Do garnka wlać wodę,dodać ocet,sól,cukier i przyprawy,zagotować.
Gotować zalewę jeszcze kilka minut na wolnym ogniu.
Ugotowane grzyby odcedzić,gorące nakładać do słoików,zalać wrzącą zalewą,zakręcić słoiki,odstawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.10.2012 11:17
muszę tak zrobić
artur7 21.10.2012 17:36
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak