Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białym serem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/3 paczki makaronu,2 łyżki oliwy,1 łyżka masła,Sól,pieprz mielony ,½ małej śmietany
biały ser 10 dag
wędzonka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białym serem :

W dużym garnku zagotować wodę z łyżką oliwy i solą . Wrzucić makaron i ugotować go al. dente . Odcedzić . W czasie gotowania makaronu pokroić wędzonkę w paseczki , a potem w kostkę . Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i smażyć na rumiano wędzonkę . Dodać masło i rozpuścić je . Wyłożyć makaron na talerz , posypać pokruszonym serem i okrasić wędzonką z tłuszczem ( polać ). Osobno podać śmietanę , sól i pieprz .Każdy doprawi sobie wtedy danie indywidualnie.
Tym razem ugotowałam makaron tagliatelle kolorowy – po prostu ładnie się komponuje kolorystycznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 21.09.2010 08:47
fajny przepis
ZEWA 11.08.2010 12:21
Zawsze makaron z serem robiłam na słodko. Czas wypróbować z wędzonką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak