Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder 500 gram
cytryna 3/4 szt
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY

Białka ubić na sztywno. Dodawać cukier puder ( po jednej łyżce ) cały czas ubijając. Ja dodatkowo przesiewałam go przez sitko, żeby nie wpadła mi żadna grudka. Wsypać cukier waniliowy. wycisnąć sok z cytryny i stopniowo dodawać do ubitej masy. ( Całość należy ubijać tak długo aż masa stanie się lśniąca.) Piec w temperaturze 130 stopni przy lekko uchylonym piekarniku przez 30 minut ( pieczenie góra dół ). Bezy najlepiej zostawić na całą noc żeby zrobiły się kruche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 21.10.2012 10:04
ja też bardzo lubię bezy
adelajda 21.10.2012 09:16
lubię bezy ! piekę często !
Simeo 21.10.2012 09:13
lubię bezy, nawet bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak