Ogórkowa krem z grzankami :

Ogórkowa krem z grzankami :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 pierś z kurczaka ( podwójna ok 30 dag ),6 średnich ziemniaków,5 średnich ogórków kiszonych

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • śmietana kremówka

    1/2 szklanki
  • chleb tostowy

    8 kromek
  • bulion wołowy

    1 kostka
  • masło

    2 łyżki
  • koperek

    1/2 szklanki
  • woda

    6 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę .Włożyć do garnka razem z mięsem i kostkami bulionowymi. Zalać wodą .Gotować 50 minut. Wyjąć łyżką cedzakową mięso i ziemniaki. Zmiksować mięso i ziemniaki na papkę i włożyć z powrotem do zupy.
Ogórki utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim ogórki zmieszane z koprem ( trochę kopru pozostawić do dekoracji ).Dodać do zupy. Zaprawić śmietanką .
Chleb tostowy pokroić w kostkę i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Podawać zupę w miseczkach posypaną koprem, podając osobno grzanki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

23.10.2011 18:41
muszę przyznać, że ślinka cieknie na sam widok :)

maryśka

02.07.2011 00:19
apetyczny

Patrycja33

27.04.2011 10:15
mniam wyglada pięknie.

rosik93

21.09.2010 23:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat