Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaczki w zalewie z octem balsamicznym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe cebulki 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
świeży majeranek kilka gałązek
ocet balsamiczny 100 ml
oliwa 4 łyżki
woda 100 ml
maślaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaczki w zalewie z octem balsamicznym

Maślaki oczyścić i zdjąć z nich skórkę.
Wymieszać wodę z olejem dodać cebulkę, zioła oraz pieprz i 1 płaską łyżeczkę soli, zagotować i po zagotowaniu dolać ocet, ponownie zagotować.
Do gorącej zalewy dodać maślaki i pod przykryciem gotować około 3 min w między czasie przemieszać.
Do przygotowanych słoiczków przełożyć grzyby zalać zalewą i po zakręceniu jeszcze zagotować słoiki.
Słoiki gotować do 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.10.2012 17:35
mam grzybki to wypróbuję ten przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak