Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
olej rzepakowy 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona

Przyprawę mieszamy z olejem rzepakowym, nacieramy nim karkówkę co najmniej 3 godziny przed pieczeniem. Po tym czasie wkładamy karkówkę do torebki lub rękawa do pieczenia. Pieczemy przez około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. 15 minut przed wyłączeniem karkówki rozrywamy rękaw, aby karkówka nabrała chrupiącej skórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.03.2013 08:36
smaczny kawał mięcha
anemon 21.03.2013 15:13
Ładnie rumiana pieczeń.
wiola28a 30.11.2012 15:16
coś dla mnie
adelajda 16.11.2012 08:48
cos dla mojego męża !
ElizaT 26.10.2012 06:57
uwielbiam to mięsko
daria2911 21.10.2012 10:12
pyszności
GOSIA18 20.10.2012 18:32
rewelacyjnie upieczona
Goya 20.10.2012 12:15
super
Juleczka20 20.10.2012 11:39
pycha
sara1 20.10.2012 11:12
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak