Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

górki małosolne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 5 kg
só l( 2 łyżki na 1 litr wody ) kamienna
czosnek
koper świeży
liście chrzanu

Przepis i sposób przygotowania na: górki małosolne

Ogórki umyć.
Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan.
Z każdego ogórka pościnać końcówki aby ogórki były szybciej gotowe.
Ułożyć w nich ogórki.
Wodę zagotować z solą i przestudzić.
Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.
Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 05.10.2012 18:05
Wolę bardziej kiszone ogórki, ale ten przepis też jest dobry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak