górki małosolne

górki małosolne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    5 kg
  • só l( 2 łyżki na 1 litr wody ) kamienna

  • czosnek

  • koper świeży

  • liście chrzanu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć.
Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan.
Z każdego ogórka pościnać końcówki aby ogórki były szybciej gotowe.
Ułożyć w nich ogórki.
Wodę zagotować z solą i przestudzić.
Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.
Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

janek64

05.10.2012 18:05
Wolę bardziej kiszone ogórki, ale ten przepis też jest dobry :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat