Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśne racuchy

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
cukier szczypta
olej
jajko
mąka pszenna 20 dag
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
drożdże 1,5 dag
grzyby leśne 30 różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: Leśne racuchy

Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka, wsypać cukier i łyżkę mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. Do spienionego zaczynu dodać jajko, szczyptę soli, resztę mąki i mleka, pokrojone grzyby, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać na jednolitą masę. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.11.2013 21:29
super na obiad lub jako deser :)
Iwusia 11.11.2013 23:40
idealne danie dla grzybiarzy
Rafał10 19.10.2012 18:12
mniam ! aż ślinka cieknie :)
anemon 19.10.2012 17:59
Bardzo smaczna propozycja z wykorzystaniem grzybów, gdybym tylko je miała, już bym smażyła Twoje racuchy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak