Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna sałatka z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula czerwona 1 szt
rzodkiewka 5 kulek
korniszony 4 szt
marchewka 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ogórek zielony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna sałatka z tuńczykiem

Marchewki dwie sztuki średniej wielkości gotujemy .Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę . Ogórki korniszony kroimy w kostkę . Cebule czerwona kroimy w kostkę . Rzodkiewki myjemy odcinamy ogonki kroimy w kostkę . Pora myjemy kroimy w plasterki. Paprykę czerwona kroimy w kosteczkę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki. Składniki mieszamy . Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem kolorowym . Odstawiamy na ok 20 min i podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 19.10.2012 19:59
pycha.
Anna133 19.10.2012 18:18
a to tak bez majonezu ?
Simeo 19.10.2012 14:49
chętnie wypróbuję przepis
manaika 19.10.2012 14:49
pycha
Betka 19.10.2012 13:00
fajnaaa;)
V_kuchareczka 19.10.2012 11:44
Rewelacja
Goya 19.10.2012 11:11
super
Krakowianka 19.10.2012 10:35
zdrowa i kolorowa :) musi być pyszna !
ilovebake 19.10.2012 08:03
swietna
iwa643 19.10.2012 06:33
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak