Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ocet winny do smaku
cukier, sól, pieprz do smaku
natka pietruszki wg uznania
Ziele angielskie całe Prymat wg uznania
majeranek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Buraki myjemy i obieramy.Kroimy w cienkie plasterki.Zalewamy zimna woda,tak by byly zasloniete i gotujemy najwyzej 30 minut.Odstawiamy w chlodne miejsce na 3-5 godzin.Marchew i pietruszke scieramy na tarce gptujemy oddzielnie,pieprz i ziele tez..Gotujemy 40 minut.Przecedzamy i laczymy z wywarem z burakow.Doprawiamy octem,sola,cukrem,majerankiem i pieprzem.Podgrzewamy i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.08.2011 09:23
SUPER
Karolcia12 17.04.2011 21:10
pyszny barszczyk
Kate131 01.08.2010 07:42
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak