Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tunel deserowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło roślinne 1 szt
cukier puder 3/4 szklanka
jajko 1 szt
serek homogenizowany 2 szt
kakao 1 lyzka
polewa czekoladowa do smaku
brzoskwinie w puszce
ciastka 6 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Tunel deserowy

Maslo rozcieramy z cukrem i dodajemy jajko, a na koncu serki. Po wymieszaniu krem rozdzielic na polowe. Do jednej czesci dodac kakao. Na blaszce wyłożonej srebrną folią układamy herbatniki w 3 rzedach. Obiema masami smarujemy herbatniki. Pokrojone drobno owoce ukladamy na srodkowym rzedzie i zamykamy skrajne tworzac spiczasty tunel. Calosc wienczymy gotowa polewą czekoladową. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 16.02.2013 23:16
fajny pomysł na ciekawy deser
ALAGOR 26.10.2012 15:41
mnie Baba Jaga w dziecinstwie nie straszyli - wariacja na temat ;)
dorotka0000025 20.10.2012 10:52
nowa nazwa:)
SmacznaPyza 19.10.2012 19:37
jaki tunel? to od zawsze nazywa się chatka Baby Jagi :)
Rafał10 19.10.2012 18:23
ooo bardzo ciekawe :)
Betka 19.10.2012 13:05
mm fajny;)
usmiech 18.10.2012 22:55
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak