Pierogi z serem

Pierogi z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 kg
  • sól

    1 łyżeczka
  • twaróg

    1 kg
  • żółtka

    2 szt
  • cukier

    100 g
  • śmietana

    do polania
  • cukier

    do posypania
  • woda

    400 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z żółtkami i cukrem.
Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki. Na kółka nakładamy masę serową i dokładnie zlepiamy brzegi.
Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju. Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut. Wykładamy pierogi łyżką cedzakową. Układamy pierogi na talerzu i polewamy śmietaną rozmieszaną z cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

21.05.2012 10:03
mniam

Anna146

29.07.2011 07:20
bardzo mi smakują właśnie takie pierogi

madagaskar

18.03.2011 18:34
fajne

SmacznaPyza

12.09.2010 12:25
dawno nie robiłam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat