Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z cieciorką i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka z puszki 60 g
olej 1 łyżka
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
imbir starty 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
kurkuma 1/4 łyżeczki
papryczka chili 1/5 sztuki
szpinak świeży 60 gram
pietruszka zielona 1 garstka
jogurt naturalny 120 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z cieciorką i szpinakiem

Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć na niego posiekaną cebulę i smaż przez 2 minuty. Dodaj czosnek, imbir, kmin, kurkumę chili i trzymaj na ogniu przez kolejną minutę. Po tym czasie dorzuć szpinak, przecier pomidorowy i smaż, aż szpinak zmięknie. Zdejmij patelnię z ognia, dorzuć posiekaną pietruszkę, jogurt naturalny i dopraw całość solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

medi 03.11.2012 11:29
Mniammmm bardzo fajne:)
Cukiereczek13 18.10.2012 19:34
lubię takie orientalne smaki :)
Justyna28 18.10.2012 16:42
super:)
EWI 18.10.2012 16:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak