Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Kotleciki drobiowe z kolendrą oraz sałatką z owoców południowych Konrada Birka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso z kurczaka 600 g
cebula 1 szt
olej rzepakowy 3 łyżki
kolendra 1 pęczek
ząbki czosnku 2 szt
sól do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
melon 1/2 szt
mango 1 szt
arbuz 1/2 szt
truskawki 10 szt
pestki dyni 1 łyżka
kiełki rzodkiewki 1 garsć
oliwa 2 łyżki
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Kotleciki drobiowe z kolendrą oraz sałatką z owoców południowych Konrada Birka

Konrad Birek poleca:
Obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym oleju i wystudzić.
Zmielone mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, kolendrę oraz czosnek i doprawić do smaku.
Mięso wyrobić na gładką, jednolitą masę, uformować z niego walcowate kotleciki o długości około 5 cm, a następnie nadziać je na długie wykałaczki i odstawić do lodówki.
W tym czasie przygotować sałatkę. Wszystkie owoce wymieszać z pestkami dyni, kiełkami rzodkiewki, oliwą z oliwek i sokiem z wyciśniętej cytryny.
Przygotowane kotleciki piec na grillu bądź smażyć na patelni grillowej około 3 minut z każdej strony.
Podawać od razu z przygotowaną sałatką z owoców oraz kwaśną śmietaną bądź sosem jogurtowo–czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 20.10.2012 16:02
palce lizać
as28 20.10.2012 16:02
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak