Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym oleju i wystudzić.
Zmielone mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, kolendrę oraz czosnek i doprawić do smaku.
Mięso wyrobić na gładką, jednolitą masę, uformować z niego walcowate kotleciki o długości około 5 cm, a następnie nadziać je na długie wykałaczki i odstawić do lodówki.
W tym czasie przygotować sałatkę. Wszystkie owoce wymieszać z pestkami dyni, kiełkami rzodkiewki, oliwą z oliwek i sokiem z wyciśniętej cytryny.
Przygotowane kotleciki piec na grillu bądź smażyć na patelni grillowej około 3 minut z każdej strony.
Podawać od razu z przygotowaną sałatką z owoców oraz kwaśną śmietaną bądź sosem jogurtowo–czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !