Grill: Kotleciki drobiowe z kolendrą oraz sałatką z owoców południowych Konrada Birka

Grill: Kotleciki drobiowe z kolendrą oraz sałatką z owoców południowych Konrada Birka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso z kurczaka

    600 g
  • cebula

    1 szt
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • kolendra

    1 pęczek
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • kmin rzymski

    do smaku
  • papryka ostra

    do smaku
  • melon

    1/2 szt
  • mango

    1 szt
  • arbuz

    1/2 szt
  • truskawki

    10 szt
  • pestki dyni

    1 łyżka
  • kiełki rzodkiewki

    1 garsć
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • cytryna

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Obraną cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym oleju i wystudzić.
Zmielone mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, kolendrę oraz czosnek i doprawić do smaku.
Mięso wyrobić na gładką, jednolitą masę, uformować z niego walcowate kotleciki o długości około 5 cm, a następnie nadziać je na długie wykałaczki i odstawić do lodówki.
W tym czasie przygotować sałatkę. Wszystkie owoce wymieszać z pestkami dyni, kiełkami rzodkiewki, oliwą z oliwek i sokiem z wyciśniętej cytryny.
Przygotowane kotleciki piec na grillu bądź smażyć na patelni grillowej około 3 minut z każdej strony.
Podawać od razu z przygotowaną sałatką z owoców oraz kwaśną śmietaną bądź sosem jogurtowo–czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

as28

20.10.2012 16:02
palce lizać

as28

20.10.2012 16:02
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat