Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
ryż 1 woreczek
marchewka 1/2 szt
pieczarki 15 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
szynka szwarcwaldzka 4 plastry
masło 3 łyżki
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Ryz gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki myjemy obieramy szatkujemy na drobno lub jak kto woli,dusimy na masle z pokrojoną cebulą, studzimy. Cukinię myjemy przecinamy na pół,wydrązamy srodek.Kazdą połowkę cukini wykładamy plasterkami szynki szwarcwaldzkiej.Robimy farsz do pieczarek dodajemy ryz ,startą marchewkę,trochę pokrojonego miąszczu z cukini bez pestek ,doprawiamy solą i pieprzem.Oregano sypiemy na rękę i rozcieramy w dłoniach aby wytworzyły się olejki eteryczne.Farsz dokładnie wymieszać i włozyć do cukini.Cukinie włozyć do naczynia do zapiekania ,na dno naczynia mozna wsypać łyzkę przyprawy kucharek.Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st na30-40minut.Do farszu mozna dodać trochę startego zółtego sera albo posypac serem pod koniec pieczenia. POLECAM! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 23.01.2014 18:03
pyszności :)
Łukasz15 14.12.2013 21:04
Bardzo apetyczna
pajbek 23.09.2013 10:53
Super pomysł na cukinię :-)
Alex_M 27.07.2013 12:11
bardzo fajnie nadziana :)
fotoviderek 23.06.2013 12:18
Świetny pomysł :)
berys18 04.12.2012 19:27
świetny pomysł
gusia1000 20.10.2012 16:48
Fajne, lekkie danie.
gosia56 20.10.2012 13:44
Dziękuję za komentarz.
Sylwia56
Sylwia56 18.10.2012 11:02
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak