Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ziołowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt.
olej 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz czarny 1/2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
cząber 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ziołowy

Olej wymieszać ze wszystkimi składnikami marynaty, włożyć do niej kurczaka i odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia smażymy na suchej patelni grillowej lub zwykłej, początkowo możemy przykryć pokrywką, a pod koniec smażenia odkryć i smażyć do zrumienienia skórki. Podajemy z młodymi ziemniakami z wody z koperkiem oraz z mizerią ze świeżych ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 30.09.2013 18:06
pychotka :)
JOANNA16 22.05.2013 09:08
uwielbiam kurczaka w każdej postaci
kamyk 14.03.2013 13:01
smacznie, szybko i niedrogo ... tak lubię zjeść
Mariposas 17.10.2012 21:32
brzmi smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak