Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane krążki z cukinii

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
mąka pszenna 1/2 szkl.
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane krążki z cukinii

Młoda cukinia nie wymaga obierania, wystarczy ją umyć i osuszyć. Pokroić w krążki, z małej cukinii nie trzeba wykrawać miękiszu środka, w średniej możemy wyciąć. Przyprawiamy z obu stron i odstawiamy na około 30 minut. Delikatnie obsypujemy mąką i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Od razu podajemy. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.07.2013 21:23
dziś robiłam takie same :)
Kuchenka 16.06.2013 21:52
na pewno zrobię w przyszłosci, ładnie wyglądają
JOANNA16 25.03.2013 20:16
bardzo dobre, polecam
wiola333 04.03.2013 16:43
smakowicie to wygląda. daję smacznie
Cukiereczek13 17.10.2012 22:04
musza być pyszne ;)
miki47 17.10.2012 21:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak