Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych podgrzybków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
ziemniaki 5 szt
marchew 2 szt
podgrzybki 500 gram
rosołki drobiowe 2 szt
cebula smażona 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych podgrzybków

Kroki postępowania

1
Grzyby czyścimy kroimy a potem myjemy . Gotujemy w lekko osolonej wodzie .
Krok 1 - Zupa ze świeżych podgrzybków foto
2
Gotujemy w lekko osolonej wodzie i zbieramy szum.
Krok 2 - Zupa ze świeżych podgrzybków foto
3
Odcedzamy i smażymy na patelni z cebulka pokrojona drobno.
Krok 3 - Zupa ze świeżych podgrzybków foto
4
Do garnka wkładamy skrzydełka pokrojone ziemniaki w kostkę oraz marchew . Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz dwie kostki drobiowe .Gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy warzywa są miękkie. Grzyby dodajemy na sam koniec i gotujemy razem z 15 minut i gotowa jesienna zupka.
Krok 4 - Zupa ze świeżych podgrzybków foto
5
Tak podana zupa wygląda apetycznie :)
Krok 5 - Zupa ze świeżych podgrzybków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 16.02.2014 12:10
extra przepis
SmakolykiJoanny 25.10.2012 19:13
Oj tak bardzo pyszna .
cris04 17.10.2012 21:30
..pyszna ta zupka!
SmakolykiJoanny 17.10.2012 20:13
emeslive naprawdę polecam wyborna w smaku .
emeslive 17.10.2012 20:10
Bardzo apetycznie podana zupa. Śliczne zdjęcie, fajny przepis. Podoba mi się!
SmakolykiJoanny 17.10.2012 20:08
W końcu pora na grzyby :)
Sylwia26 17.10.2012 19:58
jesienne smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak