Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka opuncjowo-limetkowa z tequilą

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Opuncja figowa 4-5 owoców
tequila pełna szkl.
miód akacjowy 50-80 ml
limetki 2 średnie
wódka 1 (mocna)

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka opuncjowo-limetkowa z tequilą

Owoce opuncji figowej umyć pod bieżącą wodą, osączyć i obrać ze skórki.
Miąższ pokroić w kawałki i zalać tequilą, dodać skórkę okrojoną z limetki (bez albedo).
Pozostawić na 3-4 tygodnie w pokojowej temperaturze - mieszać co kilka dni.
Po tym czasie alkohol odcedzić przez gęstą gazę i przelać do półlitrowej butelki.
Dolać miód, sok z limetki oraz wódkę - mieszać do rozpuszczenia miodu.
Zamknąć i odstawić w ciemne miejsce przynajmniej na miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 11.05.2015 13:47
przepis warty wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak