Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z kurkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
kurki 30 dag
cebula 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por 1/2 szt
ziemniaki 4 szt
pomidory 2 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło 1 łyżka
chilli 1 szczypta
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z kurkami

Mięso umyć, zalać wodą, zagotować. Cebule posiekać, kurki oczyścić, większe pokroić. Wraz z cebulą podsmażyć na maśle. Dodać do wywaru. Warzywa (prócz pomidorów) obrać, pokroić w kostkę, a pora w plasterki. Dodać do gotującego się mięsa i gotować do miękkości, około 40 min na małym ogniu. Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory. Gotować jeszcze 5 min. Doprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.10.2016 13:32
Taka zupa na gęsto :)
Grazyna0211 16.12.2015 15:22
smaczna zupka
agnieszka131919 09.01.2014 08:28
Muszę wypróbować, powinna smakować moim dzieciom, bo bardzo lubią grzyby
Mysiunia 05.01.2013 11:41
Przepięknie się prezentuje :) na pewno była bardzo smaczna :)
RenataZ-et 01.12.2012 21:22
wygląda bardzo apetycznie
Agata B 18.10.2012 20:14
połączenie smaków idealne - koniecznie muszę jej spróbować:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak