Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki szybciutko II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/4 główki
cebula 2 szt.
po 1/2 pęczka pietruszki i kopru
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka do zaklepania
jajko 3 szt.
marchew 3 szt.
ryż 1 torebka
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki szybciutko II

Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną
cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą
pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso
doprawione przyprawą do mielonego.
Wbić jajka, dodać bułkę tartą i
startą marchewkę. Dodać ugotowany w wodzie z dodatkiem curry ryż.
Z masy zagnieść ścisłą
masę. Uformować niewielkie okrągłe
pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na
złoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać
wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać
pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat.
Gotować na małym ogniu około 20 min.
Gołąbki szybko będą miękkie przez to że są z
mięsa drobiowego. Sos
zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.11.2010 00:22
Czy Ty dodałaś aż 13 zdjęć i Ci moderacja to przyjęła i naliczyła za wszystko punkty ?
pawel007 09.10.2010 08:45
super,
edyta18-20 02.10.2010 19:17
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak