Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa waniliowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 op.
mleko do ugotowania budyniu
cukier do smaku-jeśli budyń jest bez cu
masło 1 kostka
cukier waniliowy 4-5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: masa waniliowa

Gotujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu.Ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia.Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem waniliowym.Do utartego masła dodajemy budyń.Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 04.01.2013 21:15
przydatna
Mati13 14.12.2012 16:45
bardzo smaczna masa
Poison1988 17.10.2012 11:45
Pyszna masa :)
Lemon 17.10.2012 11:15
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak