Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w occie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaczków 1 kg
czosnku 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 4
gałazki świeżego rozmarynu 4
bazylia świeża
octu balsamicznego 100 ml
oliwy 4 łyżki
sól
suszone chilli 4

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w occie

Oczyścić maślaki następnie w rondlu wymieszać ocet z oliwą i dodać zioła oraz czosnek i łyżeczkę soli. Zagotować. następnie włożyć grzyby i gotować ok. 5 minut. na dno ułożyć strąki chilli i przelać delikatnie grzyby do słoików. szczelnie zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 09.11.2010 06:51
przepadam,
Matik 04.08.2010 11:24
Lubię taką zagrychę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak