Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kalafiora

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
cebula biała 2 szt
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag
mąka pszenna 3 łyżki
olej do smażenia
ocet
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalafiora

Kalafior oczyścic, zanurzyc w lekko zakwaszonej octem wodzie. Następnie zalac osoloną wodą z dodatkiem cukru i ugotowac bez przykrycia. Usunąc głąb, a resztę kalafiora drobno posiekac. Cebulę pokroic w drobną kostkę, usmażyc połączyc z kalafiorem, jajami, połową tartej bułki, doprawic. Z przygotowanej masy uformowac kotlety, posypac mąką, panierowac w rozmąconych jajkach i pozostałej bułce tarte. Usmazyc z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.10.2012 21:37
Też takie robię.
Botwinka 19.10.2012 20:14
super
Poison1988 17.10.2012 12:00
Świetne! Uwielbiam takie potrawy!:)
iziona 17.10.2012 09:09
Wygladają apetycznie
Kasia35 17.10.2012 09:00
inny rodzaj kotletów - pyszne :)
jasiek 16.10.2012 21:57
podobny do takiego z jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak