Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPTOWE OMLETY ZE ŚMIETANĄ
Przygotowujemy małą patelnię, za każdym razem smarujemy ją lekko olejem. Puszystą piankę przekładamy na rozgrzaną patelnię, przykrywamy pokrywką, podsmażamy na malutkim ogniu minutkę, podważamy drewnianą szpatułką (taką do przewracania naleśników), smażymy z drugiej strony jeszcze chwilkę (już bez przykrycia).
Zdejmujemy z ognia, przekładamy na talerz.
Jeśli omlety mają być ze śmietaną, należy ją ubić, razem z cukrem pudrem i stabilizatorem (jeśli omlety będą spożywane w chłodniejszym miejscu, można podać śmietanę bez stabilizatora. Śmietanę wyciskamy szprycą na troszkę większą połówkę, składamy tak by ozdobny wzór ze śmietany był widoczny.
Z góry obsypujemy cukrem pudrem.