Sposób przygotowania

Krok 1 / 15

Kurczaka umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą, dodać obrane warzywa w całości - bez cebuli, liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec i sól. Przykryć częściowo i postawić na średnim ogniu. Cebulę obrać, nabić na widelec i opiec nad palnikiem. Moja Babcia robiła to na blasze pieca, można opiec i na metalowej starej daty patelni. Jednak najprościej opiec tuż nad palnikiem. Dodać do reszty. W momencie gdy całość zawrze zmniejszyć ogień do minimum i cały czas pod częściowym przykryciem gotować 1,5-2 godziny. Rosół powinien lekko pyrkać. Wyjąć mięso i wystudzić. Bulion zużyć do sosu, do przygotowania jakiejkolwiek zupy, można zamrozić w porcjach lub po prostu z przyjemnością zjeść.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda apetycznie
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    super przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wspaniałe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jakże prosto można zrobić wspaniałe włoskie danie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe, oryginalne i dotąd mi nieznane :)
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    coś wspaniałego :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z chęcią bym spróbowała....
  • 0
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    oj z pewnością muszę zrobić u siebie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wspaniałe danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tobi1989

    Smakowite :)
  • 0
    moje-zdjecie
    Opublikowano

    trufelek

    Wygląda apetycznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczny obiad
  • 0
    10577136_10152516425845600_7674907199354075130_n
    Opublikowano

    cookingangelika

    po prostu pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !