Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z jajkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
jajko 2 szt
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
olej 3 łyżki
pieprz 1 szczypta
żółty ser starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z jajkiem

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić, odciąć nóżki. Ogonki posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Jajka ugotować na twardo, oskubać i pokroić w kosteczkę. Połączyć z cebulką i podsmażonymi nóżkami. Dodać posiekany czosnek, natkę pietruszki i doprawić do smaku.
Krok 1 - Pieczarki z jajkiem foto
2
Pieczarki oprószyć solą i pieprzem nałożyć farsz, posypać serem.
Krok 2 - Pieczarki z jajkiem foto
3
Piec ok. 25 min w temp. 200st.
Krok 3 - Pieczarki z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 18.01.2014 14:10
Taka kolację chętnie bym zjadła :-)
Iwusia 01.07.2013 23:34
smaczne danie
cooleczka 06.11.2012 18:06
smacznie się prezentują
caralajna 23.10.2012 07:22
bardzo apetycznie się prezentują na tym oryginalnym talerzu :)
Juleczka20 16.10.2012 21:18
pyszne
jolanta19 16.10.2012 18:51
super
maciek7 16.10.2012 18:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak