Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w sosie toffi z rumowo-goździkową nutką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 duże
toffi 150-200 g
masło 2 łyżki
goździki mielone
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w sosie toffi z rumowo-goździkową nutką

Gruszki obrać, pokroić w cząstki i wykroić gniazda nasienne.
Na patelni rozpuścić masło, ułożyć gruszki, dołożyć cukierki i wszystko skropić rumem oraz posypać mielonymi goździkami.
Patelnię nakryć i ogrzewać pod przykryciem, na najmniejszym ogniu, aż gruszki puszczą sok a toffi się rozpuści.
Co jakić czas potrząsać patelnią.
Odkryć patelnię i odparować.
Podawać jako samodzielny deser na ciepło lub z dodatkiem lodów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak