Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zakwas buraczany 1 butelka
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 2 ząbki
buraki 2
bulion 1 kostka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Nastawiłam wodę garnku, wrzuciłam tam jedną kostkę rosołową i dwa obrane buraki oraz 5 ziaren pieprzu, 4 ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy.
Wszystko to gotowało się ok 20 minut, następnie wlałam buteleczkę z kwasem buraczanym i wrzuciłam dwa ząbki czosnku. Wszystko to gotowało się jeszcze 10 minutek i zupka gotowa. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak